martes, 8 de abril de 2008

Les TIC a l'educació infantil

La nostra societat està canviant cap al món de la informàtica. Està experimentant uns canvis estructurals que transformen la manera de treballar, de relacionar-nos i de viure, es una autèntica revolució digital. L’home per a poder adaptar-se, ha d’estar en constant procés de renovació.
Tota aquesta mena de canvis s’estan produint en tots els aspectes de la vida quotidiana, el nostre motiu de redacció es centrarà concretament en l’escola.

L’escola és una institució que intenta en tot moment adaptar-se a aquesta societat digital amb tot el que implica: canvis estructurals, físics, polítics, administratius, canvis en les metodologies i en el vocabulari educatiu, ja que el seu objectiu és preparar a gent que es puga desenvolupar en aquest entorn informàtic.

Centrant-se en l’aula, aquesta, és un espai on interactuen alumnes, profesors i recursos. En aquesta interacció, és molt important el paper de les TIC, ja que són un mitjà de reforç a l’hora de treballar observant, manipulant, experimentant... , creant un entorn ric en ensenyament- aprenentatge. Per exemple quan l’alumne necessita l’ajuda de l’adult per a aprendre el funcionament de l’odinador; les TIC potencien la cooperació; facilita la comprensió d’alguns conceptes; a més a més, de motivar la comunicació verbal entres els diferents subjectecs de la classe.

Respecte al PCC, podem dir que les TIC també tenen protaginisme en aquest. És una tasca díficil, ja que per a conseguir els objectius que planteja es necessari un bon treball en equip, com és el treball de cicle que implica una bona coordinació i col-laboració entre els seus participants (mestres), com tindre els suports dels mestres companys i una bona recerca de materials útils per als alumnes.

També és molt important el paper que adopta el mestre en les tasques de l’aula respecte a la introducció de les TIC, ja que ha d’aconseguir els objectius proposats pel PCC, sempre tenint en compte els coneixements previs de l’alumne. Per tot això una de les seues feines será la de reorganitzar les aportacions dels alumnes i les finalitats a aconseguir.

No hay comentarios: